
- 14 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 260 Προβολή

8 Μερίδες
για τη βάση
200 γρ. μπισκότα digestive (ολικής
αλέσεως) με γεύση σοκολάτα
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
για τη γέμιση
300 γρ. λευκή σοκολάτα,
σπασμένη σε κομμάτια
400 γρ. πλήρες μαλακό τυρί
150 ml ξινή κρέμα
2 αυγά
1 κ. γλυκού εσάνς βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
8 ολόκληρες φρέσκες φράουλες
φλούδες σοκολάτας για διακόσμηση
Εκτέλεση
1 Προθερµάνετε το φούρνο στους 160°( Φτιάξτε τη
βάση) βάλτε τα µπισκότα σε µια πλαστική σακούλα και
πιέστε τα με τον πλάστη από πάνω για να τα θρυµµατίσετε. Σε
ένα µικρό αντικολλυτικό κατσαρόλι, λιώστε το Βούτυρο,
ρίξτε τα σπασµένα µπισκότα και ανακατέψτε καλά.
Χρησημοποιώντας τη λαβή ενός µεταλλικού κουταλιού,
πιέστε και απλώστε το µείγµα οµοιόµορφα στη βάση µιας
στρογγυλής βαθιάς φόρµας κέικ διαµέτρου 17,5 εκ.
Παγώστε τη φόρμα στο ψυγείο
2 Φτιάξτε τη γέµιση: Λιώστε τη σοκολάτα Σε ένα µπολ,σε μπέν μαρί, ανακατέψτε µε µια
ξύλινη κουτάλα το τυρί, τηv ξινή κρέµα, τα αυγά και τηv
εσάνς βανίλιας, χωρίς να τη χτυπήσετε υπερβολικά.
Προσθέστε τη λιωµένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά,
µέχρι το µείγµα να γίνει αφράτο (θα πήξει σταδιακά).
3 Απλώστε το µείγµα οµοιόµορφα πάνω στη βάση των
µπισκότων και ισιώστε τηv επιφάνεια. Ψήστε για 50′,
µέχρι να πήξει το µείγµα στην περιφέρειά του και να είναι
µαλακό αλλά σταθερό στο κέντρο (είναι σηµαντικό να µην
παραψήσετε το τσιζκέικ, γιατί θα σβολιάσει στις άκρες).
4 Βγάλτε από το φούρνο και αφύστε το να κρυώσει.
Ξεφορµάρετε προσεκτικά και παγώστε. Όταν είναι έτοιµο
να το σερβίρετε, διακοσμήστε το µε τις φράουλες και
τοποθετήστε µερικές φλούδες σοκολάτας στο κέντρο.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.